Onze vakanties hebben een flinke ecologische voetafdruk en steeds meer mensen willen hun vakantie duurzamer doorbrengen. Duurzaammetvakantie wil vakantiegangers informeren over de mogelijkheden van duurzaam met vakantie gaan en hun helpen om hun vakantie duurzamer te vieren. Deze site geeft daar veel informatie over. Dat is work in progress, de informatie wordt voortdurend aangevuld. Heb je tips of suggesties? Laat het ons weten via redactie a t duurzaammetvakantie.nl

Duurzaammetvakantie.nl is opgezet door de makers van Duurzaamnieuws.nl, al bijna 20 jaar een toonaangevende nieuwsbron voor duurzaamheid.

Duurzaamnieuws.nl en Duurzaammetvakantie.nl zijn initiatieven van stichting iNSnet.

op de fiets door schotland

Doortrappen door Schotland

Maarten Nijman fietste in 2018 door Schotland, zo'n 700 kilometer tegen de klok in van Edinburgh naar Glasgow en langs Loch Ness.
kamperen in eigen land
elektrische auto's laden
elektrische auto's laden

Over duurzaam toerisme en ecotoerisme

Duurzaam toerisme is een sector in ontwikkeling en er zijn verschillende termen in omloop die duurzaamheid tijdens de vakantie beschrijven. Zo wordt er ook wel gesproken van ecotoerisme. Hier lees je over de verschillen en de overeenkomsten.
elektrische auto's laden
elektrische auto's laden
hiking duurzaam met vakantie

Te voet naar de mooiste plekken

Voor sommige mensen gaat er niets boven wandelen. Hoe verder hoe liever. Al lopend sta je in direct contact met de omgeving en beleef je de natuur intens.
elektrische auto's laden

Duurzamer met de auto reizen

/
Echt duurzaam op vakantie ga je natuurlijk in een elektrische auto, of eentje die op groen gas rijdt. Maar ook in andere auto's kun je er voor zorgen dat je zo min mogelijk bijdraagt aan broeikasgassen.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen