Onze vakanties hebben een flinke ecologische voetafdruk en steeds meer mensen willen hun vakantie duurzamer doorbrengen. Duurzaammetvakantie wil vakantiegangers informeren over de mogelijkheden van duurzaam met vakantie gaan en hun helpen om hun vakantie duurzamer te vieren. Deze site geeft daar veel informatie over. Dat is work in progress, de informatie wordt voortdurend aangevuld. Heb je tips of suggesties? Laat het ons weten via redactie a t duurzaammetvakantie.nl

Duurzaammetvakantie.nl is opgezet door de makers van Duurzaamnieuws.nl, al bijna 20 jaar een toonaangevende nieuwsbron voor duurzaamheid.

Duurzaamnieuws.nl en Duurzaammetvakantie.nl zijn initiatieven van stichting iNSnet.

glasgow declaration duurzaam toerisme

Stap 1: Ontdek snel duurzame mogelijkheden voor je vakantie

Duurzame mogelijkheden voor je vakantie, die vind je hier makkelijk bij elkaar. Je mooiste duurzame vakantie makkelijk gemaakt!

Zo herken je de beste duurzame evenementen en duurzame festivals

Duurzame evenementen en festivals in Nederland geven veel aandacht aan duurzaamheid, of staan zelfs helemaal in het teken hiervan.
fietsrouteplanner

Zo vind je de mooiste fietsroute voor jouw fietsvakantie of fietstocht

Hier hebben we de mooiste fietsroutes en beste fietsrouteplanners overzichtelijk bij elkaar gezet. Het perfecte startpunt voor jouw fietstocht of fietsvakantie.
op de fiets door schotland

Doortrappen door Schotland

Maarten Nijman fietste in 2018 door Schotland, zo'n 700 kilometer tegen de klok in van Edinburgh naar Glasgow en langs Loch Ness.
kamperen in eigen land

Over duurzaam toerisme en ecotoerisme

Duurzaam toerisme is een sector in ontwikkeling en er zijn verschillende termen in omloop die duurzaamheid tijdens de vakantie beschrijven. Zo wordt er ook wel gesproken van ecotoerisme. Hier lees je over de verschillen en de overeenkomsten.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen