bloesemroute appelbloesem

Vier de lente in eigen land

bloesemroute appelbloesem

De voorjaarsvakantie komt in zicht, wat gaan we ondernemen? Hier vind je leuke tips van het verkennen van bloesemroutes in Nederland tot het bezoeken van de echte locaties achter beroemde schilderijen.

Bloesemroutes in Nederland

Ben je een liefhebber van de lentegeuren en -kleuren? Stap dan tussen april en mei op de fiets voor de prachtigste bloesemroutes en geniet van bomen in volle bloei. Ideaal voor een milieuvriendelijke fietstocht met een picknick in bloemrijke gebieden:

Het Rivierenland is beroemd om zijn vele fruitbomen. Deze 43 km lange fietsroute door de Bommelerwaard is een prachtige manier om te genieten van fruitboomgaarden vol met appel-, kersen- en perenbloesems, naast het bewonderen van legendarische kastelen.

Voor een bloesemtocht in Zeeland kun je naar Zuid-Beveland, waar een fietsroute van 36 of 70 km je langs dijkjes vol fluitenkruid en geurende meidoornbloesem leidt. Hier bloeien in het voorjaar verschillende zeldzame plantensoorten.

In Zuid-Limburg, beneden de rivieren, vind je prachtige bloesemroutes. Voor wandel- of fietstochten langs velden vol witte en roze bloemblaadjes is de 20 km lange bloesemroute in Eijsden perfect, zelfs voor de minder ervaren fietser.

Beleef een schilderij

Ervaar de wereld door de ogen van beroemde schilders en ga op zoek naar de plekken die hen inspireerden. Laat je inspireren nu de kans op zon groot is en de buitentemperatuur aangenaam.

In Nuenen vind je de Van Gogh fietsroute, die je meeneemt naar de plek waar Vincent van Gogh ‘De Aardappeleters’ schilderde, en langs diverse molens die in zijn werken voorkomen. Deze bijna 46 km lange route is een perfecte middagbesteding.

Of wandel langs de Haagse stranden en beleef de wereld van de schilders van de Haagse School, zoals Maris en Mesdag, van wie je ook het indrukwekkende panorama kunt bezoeken.

En als het regent

Natuurlijk kan het weer in de lente wisselvallig zijn. Maar zelfs dan kan je hotelkamer, je BnB of je vakantiehuisje een plek zijn waar veel te ontdekken valt. Pak je laptop en ga op ontdekkingstocht langs de vele sites met de meest uiteenlopende vormen van spelen en entertainment, zoals de nieuwe sweepstakes casino sites. Ze zijn vaak zo onderhoudend en bieden zoveel verschillende spelvormen dat de dag om is, of de regen voorbij, voordat je er erg in hebt.

Je hoeft het land niet uit om van je voorjaarsvakentie een succes te maken. Zoals je ziet zijn er mogelijkheden te over.