elektrische deelauto

Duurzaam reizen? Het kan echt!

elektrische deelauto

Steeds meer Nederlanders willen een bijdrage leveren aan een schonere wereld. We worden ons steeds meer bewust van de eindigheid van onze energiebronnen en het gevaar van luchtverontreiniging. Vraag jij je ook wel eens af hoe jij makkelijk kan bijdrage aan een leefbaardere omgeving waar ook andere generaties lang na ons nog van kunnen genieten? Vaak zijn er voor onze alledaagse activiteiten wel duurzame(re) opties die je kan overwegen. Heb jij bijvoorbeeld in plaats van die vliegvakantie al eens gedacht aan een vakantie in eigen land?

Vakantie idee: Stedentrip in Nederland

De eerste bewuste stap die jij kan zetten voor het plannen van een duurzame reis of vakantie is om de keus te maken om eens níét met het vliegtuig te gaan, maar om al het moois dat ons eigen land heeft te gaan ontdekken! Trek er eens op uit in Nederland en plan een fantastische stedentrip langs de mooiste plekken van ons eigen land. We kennen allemaal de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Stuk voor stuk fantastische steden voor een citytrip door Nederland. Ons eigen land heeft echter veel meer te bieden, want ook de steden die net wat minder voor de hand liggen zijn uitermate geschikt voor een stedentrip. Een groot voordeel van het bezoeken van deze steden is dat je vaak in 1 dag al veel hoogtepunten kan bekijken. Zo kan je ook gemakkelijk meerdere plekken bezoeken en kan je dat zelfs doen in een (lang) weekend zodat jij niet meteen extra vakantiedagen hoeft op te nemen.

Het plannen van jouw stedentrip

Je hebt een besluit genomen, in plaats van een weekje of weekendje naar het buitenland te vliegen kies jij voor een duurzame(re) reis en  blijf je lekker op Nederlands bodem. Dan kan het plannen gaan beginnen! En dat begint natuurlijk bij het vervoer. Duurzame opties waar jij uit kan kiezen zijn onder andere reizen met de trein of, als je erg sportief bent, zelfs met de fiets maar heb je ook wel eens gedacht aan het huren van een deelauto? Met een deelauto kan je altijd rijden met een auto waar en wanneer jij dat wil. Zelfs op de meest drukke plaatsen in Nederland is er altijd wel een deelauto bij jou in de buurt. Woon jij bijvoorbeeld in Amsterdam? Het enige dat jij hoeft te doen is minimaal  een kwartier van tevoren een auto te reserveren en jij kan al op pad! Dat maakt auto delen in Amsterdam een ideale oplossing voor het plannen van jouw stedentrip!

Deelauto’s een bewuste en duurzame keuze

Een deelauto is niet alleen qua gemak perfect voor jouw reis. Je maakt ook nog eens een bewustere en duurzame keuze. Zo zijn er om te beginnen al minder parkeerplekken nodig voor alle auto’s, daarnaast ga je met het gebruik van deelauto’s automatisch bewustere keuzes maken. Mensen die kiezen voor een deelauto, kunnen daardoor hun CO2-uitstoot sneller verminderen. Naast de gewone deelauto vind je tegenwoordig ook steeds meer elektrische deelauto’s. Elektrische deelauto’s zijn zelfs nóg een stapje beter voor ons milieu. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat een volledig elektrische auto  een 30% lagere CO2-uitstoot heeft ten opzichte van de gemiddelde benzineauto! Niet alleen Amsterdam is een grote stad die is voorzien van veel deelauto’s in andere grote steden zoals Utrecht neem het gebruik van deelauto’s ook explosief toe en vind je zelfs als een ruim aanbod van elektrische deelauto’s in Utrecht. 

Nu jij weet hoe jij je reis gaat maken hoef je enkel nog de route uit te stippelen en kan jij op pad gaan. Veel (duurzaam) reisplezier!