fietsrouteplanner

Zo vind je de mooiste fietsroute voor jouw fietsvakantie of fietstocht

fietsroute voor fietsvakantie of fietstocht

Ga je een korte fietstocht of een uitgebreide fietsvakantie houden? Dan is een goed overzicht van fietsroutes en fietstochten wel zo handig. Daarom hebben we de populairste overzichten van fietsroutes en fietsrouteplanners overzichtelijk bij elkaar gezet. Het perfecte startpunt voor jouw fietstocht of fietsvakantie.

Als je een fietsroute gaat plannen zijn er verschillende mogelijkheden om je route in kaart te brengen. De zoektocht begint natuurlijk op internet, waar je veel websites kunt vinden die fietsroutes beschrijven. Om je route te volgen kun je gebruik maken van kaarten en van fietsnavigatie. Daarvoor kun je een apart navigatiesysteem aanschaffen, of een app downloaden op je smartphone. In dit artikel vind je overzichten en links naar al deze opties.

Fietsroutes in Nederland

Nederland kent een uitgebreid en goed onderhouden netwerk van fietsroutes. Dat netwerk bestaat uit autoluwe wegen en fietspaden en maakt gebruik van knooppunten. Overal waar routes elkaar kruisen ontstaat een fietsknooppunt. Met deze knooppunten kun je ook makkelijk zelf nieuwe fietsroutes plannen.

Het fietsroute netwerk is ook de basis voor de LF routes, de lange afstand fietsroutes door het land. En voor wie wat verder van huis wil fietsen maar niet de hele afstand per fiets wil of kan afleggen, zijn er TOP’s, toeristische overstappunten. Daar kun je met de auto heenrijden en overstappen op de fiets. TOP’s zijn ook startpunten voor interessante fietsroutes.

Fietsrouteplanners

 

Fietsroutes in Nederland

 

Fietsroutes in Belgie

 

Fietsroutes in Duitsland

 

Fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk

 

Fietsroutes in Frankrijk

 

Fietsroutes internationaal

 

We breiden deze pagina doorlopend uit met nieuwe fietsroutes over de hele wereld. Ken jij routes of routeplanners die hier vermeld moeten worden? Geef ze ons door via de contactpagina.