elektrische auto's laden

Duurzamer met de auto reizen

Echt duurzaam op vakantie ga je natuurlijk in een elektrische auto, of eentje die op groen gas rijdt. Maar ook in andere auto’s kun je er voor zorgen dat je zo min mogelijk bijdraagt aan broeikasgassen. Per brandstofsoort zetten we voor je op een rij wat je wil weten om de reis naar je vakantiebestemming zo comfortabel en groen mogelijk te laten verlopen.

Voor alle auto’s

Sommige aandachtspunten gelden voor alle soorten auto’s. Zoals de bandenspanning. Als die niet optimaal is zorgt dat altijd voor meer brandstofverbruik en extra slijtage van de banden. Dat is extra belangrijk tijdens lange ritten met volle bezetting en bagage, die vaak ook nog snel en bij hoge temperatuur worden afgelegd. Al die factoren tellen bij elkaar op. Daarbij gaat het niet alleen om brandstof sparen, maar ook om je veiligheid en de kans op het ongemak van lekke banden langs drukke snelwegen.

Neem niet mee wat je niet nodig hebt. Ook elke kilo extra bagage zorgt voor meer brandstofverbruik. Bovendien is reizen met minder spullen meestal ook gerieflijker.

Voor elektrische auto’s

De belangrijkste vraag als je lange afstanden gaat rijden met een elektrische auto is: waar kan ik opladen. In veel andere landen zijn laadpunten niet zo dicht gezaaid als in Nederland. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en planning van de etappes. Hou ook rekening met een hoger verbruik door extra bagage, hogere snelheid en waarschijnlijk gebruik van de airco.

Bovendien zijn niet alle laadpassen overal bruikbaar en zijn er soms andere stekkers nodig.

Voor auto’s op gas

Rijd jouw auto op groen gas? Ook dan is het zorg om je rit goed te plannen, als je de hele afstand op groen gas wil rijden. Natuurlijk heb je ook een benzinetank, maar die wil je zo min mogelijk aanspreken. Want dat vervuilt niet alleen meer, maar is ook duurder.

Let ook op de vulnippels, ook die kunnen in een aantal landen afwijken. Zorg in dat geval dat je de juiste set nippels aanschaft.

Lees voor meer informatie dit artikel: Zo ga je duurzaam met vakantie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *