trans siberie

Een duurzame verre reis maken? Kies voor een treinreis.

trans siberie

Duurzaam reizen per trein

Reizen per trein is naast wandelen en fietsen één van de meest duurzame vervoersmiddelen. Daarnaast is het een unieke en bijzondere toevoeging aan uw reis en biedt het een unieke ervaring. Tijdens een reis per trein wordt er aanzienlijk minder CO2 uitgestoten in vergelijking met een auto of vliegtuig. Wanneer u per auto reist wordt er ongeveer drie keer zoveel CO2 uitgestoten en tijdens een reis per vliegtuig zelfs vier keer zoveel. Een reis per trein is een milieuvriendelijke manier van reizen en is heeft een positief effect op de aarde. Ga bewust op reis door de trein te nemen en geniet van de diverse landschappen die aan u voorbij gaan.

Reis per trein vanuit Nederland naar Moskou of Kiev

Maak uw reis avontuurlijker en start de reis vanaf uw lokale treinstation. Reis van Nederland naar de hoofdstad van Rusland, Moskou om vervolgens verder te reizen per Transsiberië Express of Transmongolie Express. De reis naar Rusland duurt ongeveer 2 nachten en reist via Berlijn en Warschau. Wanneer u een rondreis gaat maken door Oekraïne kunt u gemakkelijk binnen 2 nachten naar de hoofdstad Kiev reizen. Start uw avontuur in Nederland en laat de diverse landschappen aan uw voorbij gaan.

De Zijderoute door Centraal Azië

Bent u een echte avonturier? Reis per trein van Nederland naar Tasjkent in Oezbekistan of Almaty in Kazachstan. De gehele reis duurt 5 tot 7 nachten voordat u het prachtige Centraal-Azië bereikt. Mevo Reizen biedt ook de mogelijkheid om van Nederland naar het Kaukasus gebergte, Istanbul in Turkije of naar Teheran in Iran te reizen per trein. Uw reis wordt niet er niet alleen duurzamer van maar ook een tikkeltje avontuurlijker.

De Transsiberië Express, maatwerk en groepsreizen

Ontdek het unieke Rusland tijdens de 9288 kilometer lange Transsiberië Express reis. Start het avontuur in de hoofdstad Moskou en reis door de Siberische landschappen naar Vladivostok. Bewonder de hoogtepunten van de hoofdstad, zoals het Kremlin, de Basiliuskathedraal en het Rode Plein. Tijdens deze bijzondere treinreis maakt u verschillende tussenstops in Perm, Jekaterinburg en Taishet. Maak een overnachting in een homestay en leer de lokale bevolking van Rusland kennen. Een tussenstop op de route die u niet mag missen is een bezoek aan Listvianka aan het Baikalmeer. Ontwaak aan de oevers van het diepste zoetwatermeer ter wereld en komt tot rust tijdens een wandeling door de prachtige natuur. Voordat u het eindpunt bereikt ontdekt u de hoogtepunten van het “Parijs van Siberië” ook wel Irkutsk. Tijdens de reis naar het eindpunt Vladivostok kunt u genieten van de diverse landschappen. Een bijzondere reis die u als reiziger niet snel zult vergeten.