boomhuis

Nederlandse camping bouwt vakantiehuisje van moeilijk recyclebaar plastic

vakantiehuisje boomhuis

Plastic dat door de de Boskalis Beach Cleanup Tour wordt opgehaald, wordt onderdeel van het allereerste vakantiehuisje van Europa dat is gemaakt van moeilijk recyclebaar plastic. Dit vakantieverblijf wordt gerealiseerd door plastic recycle-expert Bram Peters en komt op  camping Geversduin te staan. Deze camping in het duingebied van Castricum is een groene camping en geeft invulling aan de trend duurzaam recreëren.

Peter Ramp van Camping Geversduin: “We zijn enorm enthousiast dat het vakantiehuisje van moeilijk recyclebaar plastic op onze camping komt te staan. Onze gasten hebben een groene mindset en zijn veel bezig met duurzaamheid – net als wij. Met het vakantiehuisje van moeilijk recyclebaar plastic wordt een nieuwe manier van recreëren in het leven geroepen. En heel speciaal dat we nu zelf zien hoe het plastic wordt opgehaald dat hier deel van gaat uitmaken, op het nabijgelegen strand van Castricum. Zo maken we het gehele proces van begin af aan mee. Het is een heel bijzonder traject en we kijken bijzonder uit naar het eindresultaat.”

Wonen en vakantie vieren in een plastic huis

Bram Peters is CEO van Plastic Fantastic en verantwoordelijk voor de realisatie van het vakantiehuisje. Peters woont zelf inmiddels bijna anderhalf jaar met zijn gezin in een huis dat geheel van gerecycled plastic is gemaakt. “Met het toekomstige vakantiehuisje kunnen recreanten zelf deze unieke belevenis ervaren. De vier elementen van ‘groen wonen’ zijn comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire producties. Dit plastic huis is de eerste vakantiewoning die al deze aspecten samenvoegt.”

Het vakantiehuisje wordt geen exacte replica van het woonhuis van Bram. Waar de woning drie units heeft, bestaat het vakantiehuisje uit twee eenheden. Maar het belangrijkste verschil zit in dat bij het vakantiehuisje alles vanbinnen van hout is gemaakt en vanbuiten van plastic. “Daarmee is het vakantiehuisje zelfs klimaatpositief!”, besluit Peters.

Nadat het plastic op 13 augustus is opgehaald wordt het vakantiehuis in productie genomen. Het is de verwachting dat vanaf volgend seizoen het vakantiehuis klaar en daadwerkelijk te boeken is.