ecohuisje wikkelhouse

Ecohuisje maakt duurzaam overnachten in Nederland toegankelijk

ecohuisje wikkelhouse

De laatste jaren is er in de reisbranche een duidelijke trend in ontwikkeling: duurzame vakanties. Vakantiegangers zijn steeds meer bereid om bewuste keuzes te maken om de ecologische gevolgen van reizen te beperken.

Het nieuwe platform Ecohuisje speelt in op de groeiende vraag naar duurzame vakanties. Op Ecohuisje worden uitsluitend duurzame accommodaties getoond. Op deze manier wil Ecohuisje de vakantieganger inspireren om een duurzame overnachting te boeken. En door het brede aanbod van verschillende type huisjes vind je altijd dat ene huisje wat perfect bij jou past.

Van comfort tot back to basic

Denk je aan duurzame vakantiehuisjes, dan denk je misschien al snel aan eenvoudige huisjes zonder al te veel luxe. Ecohuisje bewijst dat duurzaamheid en comfort heel goed samen gaan. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zoals een warmtepomp en zonnepanelen, kan een grote luxe villa evengoed energieneutraal zijn. Ecohuisje heeft een ruim aanbod van mooie design huisjes waar een mooi ontwerp wordt gecombineerd met het gebruik van natuurlijke materialen.

Voor de vakantieganger die juist wel op zoek is naar een basic huisje vind je op Ecohuisje ook meerdere accommodaties waar je bijna ‘off grid’ bent. Hier vind je geen wifi en geen TV, maar wel alles om helemaal tot rust te komen.

De vakantieganger die iets van beide zoekt kan terecht in één van de glamping tenten die op Ecohuisje te vinden is. Hier ontmoeten luxe en basic elkaar. Je slaapt in een tent, maar wel in een goed bed. Je wordt wakker met het gezang van vogels en een ontbijtje wordt ‘s ochtends voor de tent afgeleverd.

Hoe duurzaam een accommodatie is, wordt door Ecohuisje uitgedrukt door middel van een ecoscore. Hoe hoger de score, hoe kleiner de ecologische footprint. Bovendien laat Ecohuisje bij ieder huisje zien welke duurzaamheidsmaatregelen zijn getroffen.

Dichtbij de natuur is gezond voor de geest

Het is bewezen dat een groene omgeving een positieve invloed heeft op jouw gezondheid en gemoedstoestand. Boek je een duurzaam vakantiehuisje via Ecohuisje, dan sta je gegarandeerd in directe contact met de natuur. Soms slaap je in een bos, soms op het water en voor de echte avonturier zijn er zelfs boomhutten te boeken. Bijna alle accommodaties bevinden zich op loop- of fietsafstand van één van de vele natuurgebieden die Nederland rijk is. Daarnaast vind je bij Ecohuisje ook verschillende type huisjes aan of op het water.