zweden duurzame vakantiebestemming

Zweden meest duurzame vakantiebestemming

zweden duurzame vakantiebestemming

Het internationale onderzoeksbureau Euromonitor heeft Zweden uitgeroepen tot de meest duurzame vakantiebestemming van 2021. Dit resultaat werd bekend gemaakt op de ITB, ’s werelds grootste reisbeurs in Berlijn. De beurs is dit jaar volledig digitaal.

Euromonitor International heeft de duurzaamheid van 99 landen vergeleken op het gebied van ecologische, sociale en economische duurzaamheid, transport, huisvesting, risico’s en de vraag naar duurzaam toerisme. “Dat Zweden bovenaan de wereldwijde duurzaamheidsranglijst staat verheugend ons, vooral omdat we weten dat steeds meer consumenten en toeristen in de wereld duurzamer willen leven, handelen en reizen”, zegt Susanne Andersson, CEO van Visit Sweden.

“De Zweedse, duurzaamheidsfocus zal een sterk en solide concurrentievoordeel zijn als het wereldwijde reizen weer op gang komt.” “We zien dat steeds meer landen en bestemmingen het potentieel hebben gerealiseerd dat duurzamer toerisme met zich meebrengt en er zijn momenteel grote investeringen en voorbereidingen over de hele wereld gaande om duurzamere reizen op de markt te kunnen brengen, als de tijd daarvoor rijp is.” aldus Susanne Andersson.

Het internationale onderzoeksbureau Euromonitor International vergeleek de resultaten van 99 landen. Zweden staat als duurzame vakantiebestemming op de eerste plaats, gevolgd door Finland, Oostenrijk, Estland en Noorwegen. Daarmee staat Scandinavië bovenaan in een nieuw, wereldwijd onderzoek over welke landen de meest duurzame, toeristische bestemmingen in de wereld zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de consumenten in de wereld duurzamer wil handelen waar het reizen betreft.