kosten vliegreis

Kosten vliegreis New York: 3000 dollar

kosten vliegreis

Onderzoek naar de economische kosten van de klimaatcrisis laat zien dat die deze eeuw ongeveer het mondiale BBP met 37% zou verminderen. Dat is meer dan het dubbele van de daling tijdens de Grote Depressie.

Het onderzoek is uitgevoerd door experts van Cambridge University, University College London en Imperial College London, evenals internationale partners uit Zwitserland, Duitsland, de VS en Oostenrijk.

De meeste schattingen gingen ervan uit dat branden, overstromingen, droogtes en andere gevolgen van de klimaatcrisis geen invloed hadden op de economische groei, zeiden de auteurs, maar er was “steeds bewijs van het tegendeel”.

“Klimaatverandering maakt nadelige gebeurtenissen zoals de recente hittegolf in Noord-Amerika en de overstromingen in Europa veel waarschijnlijker”, zegt dr. Chris Brierley van University College London. “Als we niet langer aannemen dat economieën zich binnen enkele maanden herstellen van dergelijke gebeurtenissen, lijken de kosten van de opwarming veel hoger dan gewoonlijk wordt vermeld.

Luchtvaartmaatschappijen moeten meer doen dan bomen planten om netto nul te bereiken, zeiden parlementsleden. Voor elke ton uitgestoten kooldioxide zou de wereldeconomie tegen het einde van de eeuw $ 3.000 slechter af zijn, schatten ze.

“We hebben nog steeds een beter begrip nodig van hoe het klimaat de economische groei verandert, maar zelfs als er kleine langetermijneffecten zijn, wordt het verminderen van de uitstoot veel urgenter.” De economische impact zou afhangen van hoeveel landen bereid waren te doen om de klimaatcrisis te bestrijden door de uitstoot te verminderen, zei Jarmo Kikstra van het International Institute for Applied Systems Analysis en Imperial College London.

Kosten vliegreis $ 3000,-

Wanneer we rekening houden met klimaatwetenschap en bijgewerkte modellen, suggereert deze nieuwe studie dat de economische schade in feite meer dan $ 3.000 per ton CO2 zou kunnen bedragen. Dat is de uitstoot per passagier van een retourtje New York per vliegtuig.

Dr. James Rising, verbonden aan de Universiteit van Delaware en de London School of Economics and Political Science, zei: “Hoe meer we weten over de risico’s van klimaatverandering, hoe urgenter actie wordt. Elk jaar hebben we meer natuurrampen gezien die verband houden met klimaatverandering, en de situatie zal alleen maar erger worden totdat we een wereldwijde netto-nuluitstoot kunnen bereiken.

“Een van de grote stappen voorwaarts in dit werk is om de risico’s van natuurrampen of klimaatvariabiliteit in kostenramingen vast te leggen in plaats van alleen gemiddelde temperatuurveranderingen.”

“Hoewel klimaatvariabiliteit de beste schatting van de gevolgen van klimaatverandering op lange termijn niet zo veel verandert, verhoogt het het scala aan risico’s, en die gebeurtenissen kunnen langdurige effecten hebben.”

Internationaal toerisme heeft een grote impact op het klimaat. Wat je daar aan kan doen lees je hier.

Photo by dmitry.kaglik on Foter